Home HKL

dinsdag 23 mei 2017

Uitreiking 'Schaap met de vijf poten'

Benoeming tot ERELID van de Historische Kring Laren 
van Yvonne Majoor

20 mei 2017

In april 2005 trad zij toe tot het bestuur o.a. als vertegenwoordiger  van het archief. Antoinetty had, als voorzitter, in Yvonne een waardevolle adviseur en vraagbaak  m.b.t. de geschiedenis van Laren en haar inwoners. Yvonne was ook jaren lid van de Kascommissie.
In april 2012 besloot ze het bestuur vaarwel te zeggen om in september 2013 - samen met Rob Ramselaar-  een duo-archivaris te vormen. Het archief en website werden flink onder handen genomen en aan de tijd aagepast. Yvonne is het gezicht en aanspreekpunt van zowel archief als ook de genealogie van Laren.
Voor de Historische Kring Laren is ze van onschatbare waarde en daarom heeft het bestuur met veel genoegen besloten om haar te benoemen tot ERELID van de HKL.
Yvonne komt daarmee in het rijtje van Bart Krijnen, Emke Raassen en Bep De Boer. Zij werden in het lustrumjaar 2010 tot erelid benoemd.
Bij deze benoeming hoort ook het bronzen beeldje: het-schaap-met-de-vijf-poten van kunstenares Marja Thole.

Beste Yvonne,
Het is fantastisch wat je allemaal voor de geschiedenis van Laren in het algemeen en voor de HKL in het bijzonder deed, doet en hopelijk nog lang mag doen!!

                                                                       Het bestuur en Antoinetty

1 opmerking:

  1. Bericht bestemd voor: Yvonne Majoor, gaarne aan haar bezorgen

    Beste mevr. Majoor,


    Wij kennen elkaar niet maar heb een vraag aan u.
    Mijn moeder, Engelina Majoor, heeft vroeger verteld dat zij in de jaren '30 met haar vader naar een afscheid zijn geweest van een zekere Majoor die naar Oost-Indie vertrok. Na de oorlog, jaren erna, heeft zij vernomen dat deze Majoor in Japanse gevangenschap is gekomen en is omgekomen in Japan bij een atoom aanval.
    Momenteel is mijn moeder dement en kan ik hier niet naar vragen. Mocht u van het bovenstaande iets weten, of weten dat het onjuist is, dan verneem ik dat zeer graag van u. Alvast bedankt voor het lezen op bovenstaand bericht.

    Mvg.,

    Leendert Dros
    Entrepotbrug 158
    1019JH Amsterdam
    tel: 020-4192059

    BeantwoordenVerwijderen