Home HKL

vrijdag 22 september 2017

Activiteiten september & oktober


Nieuwe datum voordracht Gooise archeologie
Wegens omstandigheden kan de voordracht van Sander Koopman "Over de Gooise archeologie vanaf de Neanderthalers tot de Tweede Wereldoorlog" op vrijdagavond 29 september a.s. niet doorgaan. De voordracht is verplaatst naar woensdag 18 oktober a.s. en vangt aan om 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur zijn de deuren van de Lindenhoeve geopend en staat koffie en thee voor u klaar. Kom luisteren naar een fascinerend verhaal over de landschappelijke en archeologische historie van ons dorp en maak kennis met de rijkdom van het bodemarchief.
Drs. S. (Sander) Koopman is projectleider van de onlangs geopende tentoonstelling “Gevonden Voorwerpen” in Geologisch Museum Hofland. Daarnaast is hij voorzitter van AWN Naerdincklant, hoofdredacteur van het archeologisch tijdschrift Archeologica Naerdincklant en docent Natuurgidsenopleiding bij het IVN Gooi. Hij houdt zich bezig met regionaal geologisch en archeologisch onderzoek en heeft hierover meerdere boeken en artikelen geschreven.



Geschiedenis op de radio



Teun Koetsier is geregeld op zaterdag te gast bij Radio 6FM om iets te vertellen over de geschiedenis van Laren. Deze week is het thema van Teun “Neanderthalers in het Gooi” en te beluisteren vanaf 12:05 uur. De uitzending is online terug te luisteren via http://6fmonline.nl/radio/gemist.



27 september ‘Het Kom-erbij festival’

Woensdag 27 september om 19.00 uur 
in Johanneshove houden de Historische Kring Laren en Wiet de Boer een voordracht: 
‘Laren in vroegere tijden’

Entree € 2,-

Aanmelden:
• bij Johanneshove
• of email RestaurantJH@vivium.nl of 
• of via telefoon 035 5395245
• of op de avond zelf.




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten