Home HKL

vrijdag 23 maart 2018

Antoinetty geeft gastles op Montessori School over bomen

Dinsdagochtend (20/3) begonnen de leerlingen van groep 1 en 2 van juffen Gerda en Arja van de Montessorischool met een les over bomen door Antoinetty van den Brink. Dit in het kader van de Nationale Boomfeestdag die afgelopen week weer werd gehouden.
De gastles werd gegeven op initiatief van een van de ouders van de leerlingen, Bas Holshuijsen (voorzitter Historische Kring Laren): ‘Antoinetty, kan je de kinderen iets vertellen over Laren?’
En met veel plezier vertelde ze over de bomen in het mooie groene dorp. Over de hele dikke boom op het hertenkamp - wie kent hem niet -, over de berken en dennenbomen, en over het belang van bomen voor zoveel dingen. Het was een actieve les, waar de kinderen eerst aandachtig luisterden, meedachten over het belang van bomen en toen met een vergrootglas mochten zien hoe dennenappels vol zaden zitten en hoe bladnerven eruit zien. Kinderen attent maken op hun directe omgeving en hen leren ‘zien’ was het doel van Antoinetty. Zij adviseerde de kinderen om een ‘beschermboom’ te kiezen in hun omgeving en daar met zorg en aandacht naar te kijken. ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Na deze spannende les maakten de kinderen een tekening van een boom.

foto van Historische Kring Laren.
foto van Historische Kring Laren.
foto van Historische Kring Laren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten