Home HKL

zondag 18 oktober 2015

Tentoonstelling 'DeHut van Mondriaan'

Na een renovatie van meer dan een jaar, heeft half oktober de oplevering plaatsgevonden van drie historische atelierwoningen aan de Eemnesserweg in Blaricum. In een ervan werkte Piet Mondriaan aan onder andere zijn ‘bloeiende appelbomen’ en legde hij er de basis voor zijn beroemde abstracte schilderijen met de gele, rode en blauwe vlakken. De Dooyewaard Stichting, initiatiefnemer van het project, viert de afronding ervan met zowel een tentoonstelling als een publicatie*; beide getiteld de Hut van Mondriaan, Laren/Blaricum 1914-1919.

De Dooyewaard Stichting creĆ«ert werk- en ontmoetingsplekken voor kunstenaars, die door hun specifieke inbreng belangrijk zijn voor het Nederlandse kunstklimaat. De atelierswoningen zijn bedoeld om later gebruikt te worden door kunstenaars, die een kosteloos verblijf in een van deze woningen hebben gewonnen, zoals bijvoorbeeld de winnaars van de Mondriaanprijs en het Dooyewaard Stipendium.
 
De tentoonstelling loopt van 16 oktober t/m 16 november en de atelierswoningen zijn dagelijks opengesteld voor publiek van 11.00 tot 17.00 uur.
Toegang is gratis
Plaats: Eemnesserweg 30b in Blaricum







* De Hut van Mondriaan, met tekst van Martijn Le Coultre, is uitgegeven door VK Projects en te koop bij de tentoonstelling en diverse boekhandels in Laren-Blaricum voor €19,95.
Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten